6. 3. 2015

Z jakého dřeva se obvykle vyrábí postele z masivu?


V současné době jsou nejvyhledávanějším typem postelí postele vyrobené z masivu. Podíváme se tedy na to, jaké výhody mají, jaká je dostupnost, a jak se o ně starat.

Postele z masivu se vyrábějí ze dvou druhů dřevin. Prvním je bukový masiv, který je vyhledávaný díky své pevnosti a stabilitě. Druhou možností je smrkové dřevo, které je pružné a má krásnou výraznou kresbu. Postele z masivu se vyrábějí z českých stromů, takže kvalita dřeva je zde zajištěna.
Velkou výhodou je možnost moření dřeva.



Často se stává, že si v obchodech můžete vybrat pouze z několika základních barev jako černá a bílá. Postele z masivu se dají namořit až do sedmi odstínů: Olše, Kaštan, Ořech, Třešeň, Wenge, krycí nebo transparentní bílá. Pokud chcete nechat barvu přirozenou dřevu, můžete ponechat postel nalakovanou pouze přírodním EKO lakem.

Image courtesy of Keerati / FreeDigitalPhotos.net


Výroba postelí z masivu není nijak omezena. Postele se vyrábí jednolůžkové, manželské, patrové, s úložným prostorem nebo dětské palandy. Velikosti jsou standardně v délce 200cm, ale na přání zákazníka je možné postel prodloužit až do délky 220cm. Výběr je opravdu velký, takže jistě najdete přesně to, co potřebujete. K postelím si můžete zakoupit dodatečně i úložné prostory, matraci nebo rošty. Hlavní je, aby vám postel vyhovovala, a splnila vaše veškeré potřeby.

Pokud jste si již vybrali typ postele, velikost a její odstín, zbývá vám už pouze složit postel. Montáže je díky konstrukci postele velmi snadná. Veškeré komponenty a návod k sestavení najdete vždy u produktu. Aby vaše postel stále vypadala jako nová a neponičila se, je potřeba ji ochránit proti vlhkosti nebo vysoké teplotě. Příkladem je umístění postele vedle krbu či topení. Jinak je údržba zcela jednoduchá. Na čištění a údržbu se používají prostředky na dřevo, které jsou běžně dostupné v obchodech. Nemusíte proto nakupovat žádné speciální prostředky. Není vhodné používat na lakované povrchy agresivní prostředky na bázi rozpouštědel.

Jestliže jste s postelí spokojeni a chtěli by jste si vybavit váš pokoj nebo byt ve stejném stylu, je to možné. Z masivu se vyrábí i nábytek, který má stejné skvělé vlastnosti, jako postele. Nábytek vám dlouho vydrží. Je stabilní a pevný, takže se nemusíte obávat váhy, kterou do ní vkládáte. Můžete si například vybrat z nabídky komod, skříní, stolků nebo polic. Postele a nábytek z masivu vám přinesou do domu moderní ale přitom přírodní vzhled.

Žádné komentáře:

Okomentovat