1. 3. 2015

Různé druhy postelí z masivu

Pokud se právě poohlížíte po koupi nové postele, je důležité zvolit tu nejlepší. Postele z masivu patří k nekvalitnějšímu druhu postelí. Díky přírodně pevnému materiálu se nemusíte bát, že by se vám postel poničila nebo brzy opotřebovala. Dřevěné postele jsou známé svou dlouhou životností  a snadnou údržbou. Pokud tedy nemáte rádi v životě moc změn, postele z masivu jsou pro vás tou pravou volbou, jelikož vám vydrží opravdu dlouho.


Postele z masivu se vyrábějí z jehličnatých i listových dřevin a to ze smrkového a bukového dřeva. Smrkové dřevo je pevné a pružné, a  patří také k nejdostupnějším a nejpoužívanějším dřevům v České republice. Hojně se využívá v tesařství, truhlářství nebo na výrobu některých hudebních nástrojů. Navíc je finančně dostupné, takže nezatížíte vaši kapsu. Druhou variantou je bukové dřevo. Je to tvrdé dřevo, které se dobře obrábí, takže je možné jej lehce vytvarovat do různých tvarů. Buk se často používá, kromě výroby postelí z masivu, na výrobu dřevěného uhlí a v potravinářství se díky své chuťově neutrální chuti používá na výrobu vařeček. Můžete si proto vybrat přesně podle vašich představ.

Image courtesy of Photokanok / FreeDigitalPhotos.net


Aby vaše postel z masivu byla stále jako nová, je potřeba ji ochránit před několika základními škodlivými faktory. Jedná se o ochranu proti vlhkosti, takže se nedoporučuje manipulovat s vodou v blízkosti postele. Dále o ochranu před přímým teplem, kdy není vhodné mít postel přímo vedle horkého radiátoru nebo krbu. Posledním faktorem je mechanické poškození. Pokud se o postel z masivu dobře postaráte, může vám vydržet opravdu dlouhou dobu.

 Všechny postele z masivu se dodávají od českého výrobce postelí HP nábytek. Tato firma má tradici již  více než dvacet let a vyrábí nábytek pouze z českého kvalitního dřeva. Dřevěné postele jsou spojením kvalitního materiálu a přírodního designu, takže nikdy nevyjde z módy. 

1 komentář:

  1. Díky moc za vysvětlení. Musím se přiznat, že nad tím, že bych investoval do nějaké nové manželské postele už přemýšlím dobrých pár měsíců. Ta naše je už totiž hrozně rozvrzaná. Ona ani když byla nová nebyla moc dobrá, byla to jedna z těch levnější, koupili jsme ji spíš z nouze. Už by to chtělo něco lepšího.

    OdpovědětVymazat