6. 3. 2015

Kde trávíme třetinu života?

Velkou součástí života člověka je kvalitní spánek. Nic vám nepomůže v úspěšném dni jako vydatný  a ničím nerušený spánek, při kterém načerpáte energii. Všichni určitě známe, jaké je, když se po skoro probdělé noci probudíte s bolavými zády. Aby jste těmto nepříjemnostem předešli, je dobré si vybrat kvalitní postel s vhodně padnoucí matrací.


Postele lidé začali využívat již v pravěku, kdy využívali například seno pro izolování chladu od země. Ve starověku lidé začali používat postele i ke zvýšení pohodlí. Dnes si již nedokážeme představit náš život bez postelí, proto je potřeba vybírat postel pozorně a zodpovědně. Například postele z masivu jsou spojením kvalitního materiálu, moderního designu a hlavně příjemného pohodlí.

V dnešní době je možné si vybrat z několika druhů materiálů, z kterých se postele vyrábějí. Existují postele kovové, vodní, z lamina, čalouněné a postele z masivu.

Image courtesy of Witthaya Keerati / FreeDigitalPhotos.net


 Kovové postele se vyrábějí nejčastěji ze železa a jeho slitin. Postele jsou velmi pevné, ale působí hodně chladně, jsou těžké, a pokud kovová postel není správně zkonstruována, často vrže. Vodní postele se pokládají za nejvíce hygienické . Doporučují se pro bolavá záda, ale postel je váhově náročná na podlahu a hrozí tu riziko propíchnutí, takže musíte být maximálně opatrní. Laminové postele jsou tzv. postele z dřevotřísky. Tyto postele jsou cenově dostupnější, ale nemají dlouhou životnost, a dají se lehce poškodit.  U čalouněných postelí je výhodou široká nabídka provedení a materiálů. Bohužel jsou ale náročné na úklid, protože čalouněné postele jsou náchylnější na prach.  Poslední zmíněnou možností jsou postele z masivu. Jejich výhodou je kvalitní a přírodní materiál. Postele jsou pevné, vydrží opravdu dlouho a nejsou moc náročné na úklid. Navíc jsou finančně dostupné, takže postele z masivu jsou opravdovou jedničkou na trhu.

Žádné komentáře:

Okomentovat