13. 3. 2015

Postele z masivu - z čeho se dá vybírat?


Výběr vaší postele je jedním z nejdůležitějších rozhodnutím ve vašem životě. V posteli budete trávit podstatnou část dne, a pokud jste měli štěstí na výběr, zajistí vám perfektní pohodlí a kvalitní spánek.
Postele můžete zakoupit v mnoha variantách jak v železné či dřevěné konstrukci. Nejkvalitnější je ale provedení postelí z masivu. Díky pevnosti dřeva  je postel výborně stabilní a odolná proti zátěži. Navíc je postel z masivu zcela přírodním materiálem, a nepůsobí v místnosti jako kýč.



Můžete si vybrat hned z několika variant postelí. Postele z masivu se vyrábějí z pevného a lehce dostupného smrkového dřeva nebo z pevného a odolného bukového masivu. Na výběr jsou postele jednolůžkové, manželské, patrové a dětské palandy. Navíc se vyrábějí i postele s úložným prostorem, takže si nemusíte lámat hlavu, kam uskladníte například peřiny či deky. Postele s úložným prostorem se výborně hodí do menších prostorů.

Moření je také další výhodou postelí z masivu. Standardně se postele dodávají v přírodní barvě pouze natřené EKO lakem, ale můžete si vybrat i z dalších sedmi barev jako například Olše, Kaštan nebo Třešeň. Ošetření takto mořených postelí je zcela snadné. Stačí použít lehce navlhčený hadřík a přípravky určené k čištění dřeva, které jsou volně dostupné v obchodech. Vyvarujte se ale použití agresivních prostředků na bázi rozpouštědel, tím by jste povrch postele poničili. Nejsou vhodné ani prostředky obsahující abraziva (brusné materiály).

Image courtesy of Witthaya Phonsawat / FreeDigitalPhotos.net


K postelím z masivu si můžete zakoupit i matrace. Jedná se o matrace ze studené pěny - HR pěny, polyuretanové matrace, molitanové, vrstvené matrace sendvičové a matrace z bio-pěny. Je možné zakoupit i matrace speciálně vyrobené pro Alergiky či matrace s možností jiné tuhosti z každé strany. Matrace se vyrábějí v běžných velikostech, takže perfektně sedí do postelí z masivu.
    

Žádné komentáře:

Okomentovat